Iwona

Magister fizjoterapii, absolwentka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie, Technik Masażysta, absolwentka Policealnej Szkoły Medycznej w Szczecinie, Instruktor Aktywnej Rehabilitacji, terapeuta PNF. Miłośniczka wielu sportów. Trener piłki nożnej z licencją PZPN.
Styl myślenia – prawdziwy zawodnik. Działa konkretnie i szybko, zawsze gotowa do pomocy. Potrafi aktywnie podejmować wyzwania zarówno w warunkach współpracy, jak i rywalizacji. Lubi poznawać nowych ludzi, pełna uśmiechu i pasji. Uwielbia górskie wędrówki.

Od 15 lat nieprzerwanie zaangażowana w pracę bezpośrednią z osobami z niepełnosprawnością ruchową (głównie z uszkodzeniem rdzenia kręgowego, amputacjami, mózgowym porażeniem dziecięcym, przepukliną oponowo rdzeniową, SM, dystrofią mięśniową) w zakresie rehabilitacji ruchowej i społecznej. Specjalista w zakresie zajęć i treningów dla osób niepełnosprawnych ruchowo (dzieci i dorosłych) w zakresie umiejętności niezależnego życia ADL – activities of daily living oraz nabywania kompetencji społecznych.

Doświadczenie zdobywała pracując ponad 10 lat jako Instruktor Aktywnej Rehabilitacji w Fundacji Aktywnej Rehabilitacji w regionie zachodniopomorskim, realizując projekty aktywizujące społecznie, dzieci i osoby dorosłe z niepełnosprawnością. Posiada doświadczenie w zakresie praktycznego wykorzystania Międzynarodowej Klasyfikacji Funkcjonowania Niepełnosprawności i Zdrowia (ICF). W latach 2017-2018 zaangażowana w realizację projektu, „International Spinal Cord Injury Survey InSCI”, ankieter w projekcie „Polskie badanie środowiskowe osób z uszkodzeniem rdzenia kręgowego w ramach Międzynarodowego badania środowiskowego osób z uszkodzeniem rdzenia kręgowego InSCI”.
Współautor projektu „Poznać i zrozumieć rówieśnika”, specjalista ds. szkoleń – Instruktor niezależnego życia.
en_USEnglish